Multi- en distributieriem vervangen

Vervang je distributieriem en/of multiriem

Voor een correcte werking van de motor van jouw Dacia is het van cruciaal belang dat de distributieriem en/of multiriem in goede staat verkeren. Het tijdig vervangen van deze riemen is daarom uitermate belangrijk om schade aan de motor te voorkomen.

Distributieriem

Wat is een distributieriem?

Hoewel het een uitgebreid verhaal is, kan de distributieriem kort gezegd worden beschouwd als de spil die alle bewegende delen in de motor laat samenwerken. Dit betekent dat een functionerende distributieriem essentieel is voor het aandrijven van de motor. Als de riem breekt, zal de motor onmiddellijk stoppen, zelfs bij hoge snelheden, en dit kan aanzienlijke schade aan de motor veroorzaken. In dit geval zullen de kosten veel hoger zijn dan alleen de vervanging van de riem.

Multiriem

Wat is een multiriem?

De motor van een voertuig is uitgerust met essentiële draaiende onderdelen, zoals de dynamo, de stuurbekrachtigingspomp en de airco-pomp. Om deze onderdelen naar behoren te laten functioneren, wordt de multiriem aangedreven door de motor. Een gebroken multiriem kan resulteren in het uitvallen van vitale functies tijdens het rijden, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Daarom is het van groot belang om de multiriem op tijd te vervangen.

Multi- en distributieriem MH Dacia

Waarom moet je de riem vervangen?

Als de distributieriem of multiriem breekt, kan dit leiden tot ernstige motorschade aan uw Dacia. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om de riemen preventief te laten vervangen. Dit is een nauwkeurige taak die professioneel gereedschap vereist om de riemen perfect af te stellen volgens de fabrieksvoorschriften. Munsterhuis Dacia biedt hiervoor een All-in prijs aan, met een Laagste Prijsgarantie.

De All-in prijs omvat:

  • Vervanging van de distributieriem en/of multiriem
  • Vervanging van de spanrollen
  • Vervanging van de looprollen
Dacia extreme

Wanneer moet de distributieriem van mijn auto vervangen worden?

De vervanging van de distributieriem is afhankelijk van zowel de leeftijd van uw Dacia als het aantal gereden kilometers. Deze vervangingsintervallen verschillen echter per model.

Om te weten wanneer de distributieriem van uw Dacia aan vervanging toe is, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij kijken het onderhoudsschema voor u na. Voor meer informatie over het onderhoud van uw Dacia kunt u altijd langskomen bij een van onze vestigingen.