Subsidie voor de elektrische Dacia

Vanaf 10 januari 2023 is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor je nieuwe elektrische auto via de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De aanvraag is geldig voor auto's die je hebt gekocht of geleased op of na 1 januari 2023. Het subsidiebedrag voor een nieuwe auto in 2023 bedraagt € 2.950,-. 

Ga naar rvo.nl/sepp voor meer informatie over overheidssubsidie.

Dacia Spring

De elektrische Dacia Spring

De Dacia Spring voldoet aan de voorwaarden van de SEPP.

Veelgestelde vragen over subsidie

Waar kan ik alle voorwaarden van de overheidssubsidie terugvinden?

Ga naar rvo.nl/sepp voor alle voorwaarden en een overzichtelijk stappenplan om te zien of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Op welke elektrische auto kan ik de overheidssubsidie aanvragen?

Het is mogelijk om een overheidssubsidie aan te vragen op een nieuwe elektrische auto met een oorspronkelijke catalogusprijs tussen de € 12.000,- en € 45.000,-. De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km WLTP. De auto moet als elektrisch voertuig gebouwd zijn. In andere woorden: De auto mag niet als brandstofauto gebouwd zijn en later omgebouwd zijn naar een elektrische auto.

Welke Dacia modellen komen in aanmerking voor subsidie?

De nieuwe Dacia Spring. Met de subsidie die beschikbaar is, kun je een nieuwe Dacia Spring aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Deze auto voldoet aan de eisen voor subsidie op basis van zijn aanschafprijs en WLTP-bereik.

Hoe hoog is de subsidie die ik kan ontvangen bij aanschaf van een elektrische auto?

Het subsidiebedrag bedraagt € 2.950,-. De subsidie zal uitbetaald worden zodra de auto wordt geleverd en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De elektrische auto moet voor een periode van 3 jaar onafgebroken op jouw naam staan, anders zal je een gedeelte van de subsidie terug moeten betalen.

Ontvang ik ook subsidie als ik kies voor private lease?

Bij private lease ontvang je, in een periode van 4 jaar, in maandelijkse termijnen de subsidie op bankrekening van de subsidie-aanvrager.

  • Bij nieuwe elektrische personenauto ontvang je € 61,46 per maand (€ 2.950,- gedeeld door 48 maanden)

Er wordt geen voorschot uitbetaald voor de subsidie. Wanneer je kiest voor private lease, moet de auto voor een periode van 4 jaar onafgebroken op jouw naam te staan, anders zal de maandelijkse uitbetaling van de subsidie stoppen. De lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert.

Ontdek de prijzen van de nieuwe Dacia Spring met Dacia Private Lease.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

De aanvraag voor subsidie kan ingediend worden vanaf 10 januari 2023. Ga naar rvo.nl/sepp om de subsidie aan te vragen.

Het moment waarop de koop- of private leaseovereenkomst is ondertekend, bepaalt of je subsidie kunt aanvragen. Overeenkomsten die zijn gesloten op of na 1 januari 2023, vallen in aanmerking voor subsidie.

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

Om een aanvraag voor subsidie te kunnen indienen, is een koopovereenkomst vereist. Bij het invullen van de aanvraag is een DigiD nodig. Ga naar rvo.nl/sepp voor meer informatie over welke gegevens er verder noodzakelijk zijn voor een compleet ingediende aanvraag. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, zorg dus dat je jouw aanvraag zo snel mogelijk indient.

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De subsidieregeling vanuit de overheid is alleen beschikbaar voor particulieren en niet voor ondernemers. Als particulier kun je eenmalig gebruik maken van de regeling bij aanschaf of private lease, mits je voldoet aan alle door de overheid gestelde voorwaarden.

Dacia Spring

De nieuwe Dacia Spring

De nieuwe Dacia Spring is een stadsauto die de waarden van het merk Dacia combineert met de voordelen van 100% elektrische aandrijving. Geniet van soepel, stil rijden zonder uitstoot en ervaar ongeëvenaard comfort tijdens uw reis door de stad.

Spring

5 redenen om elektrisch te gaan rijden

Er zijn nog nooit zoveel voordelen geweest aan overstappen op elektrisch rijden. Ontdek de robuuste, gebruiksvriendelijke én voordelige elektrische technologie van Dacia.