Elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar

Nog nooit zijn de voordelen van elektrisch rijden zo groot geweest. Ontdek de krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare elektrische technologie van Dacia.

Voordelig

Voordelig

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendeiljk

Beproefd

Beproefd

Is elektrisch rijden iets voor mij?

Dacia heeft de goedkoopste elektrische auto ontwikkeld die je écht nodig hebt. Rijd in een Dacia en maak deel uit van de elektrische revolutie zonder concessies te doen aan de beste elektrische technologie van Renault Group.

Ons doel is om jou te bieden wat je écht nodig hebt, tegen de beste prijs.

Elektrisch rijden biedt nog meer voordelen na aanschaf, zoals lagere onderhoudskosten, geen olieverversing, geen smeermiddelen en geen distributieriem vervanging nodig. Het bezit van een elektrische auto is nog nooit zo goedkoop geweest.

Beproefde technologie

Onze elektrische technologie is afkomstig uit de jarenlange ervaring en expertise van Renault Group. Deze betrouwbare technologie is al jaren geleden ontwikkeld en wordt voortdurend verbeterd.

De perfecte combinatie van technologie en kennis

Bij Dacia combineren we deze technologie met onze eigen kennis om jou de beste elektrische auto te bieden voor een betaalbare prijs. Hierbij krijg je bijvoorbeeld een garantie van 8 jaar of 120.000 km op de batterij.

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Hoe ver kan ik rijden met een volle batterij?

Dit is afhankelijk van de specifieke auto en de capaciteit van de batterij, maar de meeste elektrische auto's kunnen rijden tussen de 100 en 300 kilometers op een volle batterij. De Dacia Spring heeft een actieradius van maximaal 230 km met een gecombineerde WLTP-cyclus en 305 km in een volledige WLTP-stadscyclus.

Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?

Dit is afhankelijk van het vermogen van de oplader en de capaciteit van de batterij. Bij een standaard laadpunt kan het enkele uren duren om een volle batterij te laden, terwijl snelladers een veel snellere laadtijd bieden.

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is meestal goedkoper dan rijden op benzine of diesel, omdat elektriciteit goedkoper is dan brandstof. Er zijn ook lagere onderhoudskosten.

Is er een verschil in rijgedrag tussen een benzine- en elektrische auto?

Ja, er is een groot verschil in rijgedrag tussen een benzine- en elektrische auto. Elektrische auto's hebben geen verbrandingsmotor en geen versnellingen, dus ze zijn stil en direct krachtig.

Zijn er genoeg openbare oplaadpunten beschikbaar?

Het aantal openbare oplaadpunten neemt sterk toe en wordt steeds toegankelijker, maar het aantal is nog niet overal even hoog.

Wat gebeurt er als ik de batterij van mijn elektrische auto leeg rijd?

Dit is afhankelijk van de specifieke auto, maar in sommige gevallen kan het leiden tot een afname van de prestaties en levensduur van de batterij.

Wat zijn de totale kosten van een elektrische auto?

De totale kosten van een elektrische auto zijn afhankelijk van factoren zoals de aankoopprijs, onderhoudskosten, verzekeringen en energiekosten.

Kunnen elektrische auto's gebruikt worden voor lange afstanden?

Ja, steeds meer elektrische auto's hebben een grotere actieradius. Hierdoor is het mogelijk om lange afstanden af te leggen.

Wat is de garantie op de batterij van een elektrische auto?

Dit is afhankelijk van de specifieke auto en de fabrikant, maar veel fabrikanten bieden garanties van 8 tot 10 jaar of een bepaald aantal kilometers op de batterij.

Hoe kan ik de batterij van mijn elektrische auto op een efficiënte manier opladen?
  • Laadtijd optimaliseren: Probeer de batterij op te laden wanneer de elektriciteitskosten het laagst zijn, zoals 's nachts. Dit kan helpen om geld te besparen op de energiekosten.
  • Gebruik een snellader: Als er toegang is tot een snellader, kan deze gebruikt worden om de batterij sneller op te laden, dit is vooral handig als je geen tijd hebt om lang te wachten.
  • Gebruik een slimme laadpaal: Er zijn nu slimme laadpalen beschikbaar die automatisch de laadtijd optimaliseren en de batterij beschermen tegen overladen.
  • Gebruik een wallbox: Een wallbox is een speciaal apparaat waarmee je de elektrische auto snel en efficiënt op kunt laden, dit is vaak sneller dan het opladen via een normaal stopcontact.
  • Vermijd overmatig opladen: Probeer de batterij niet te ver opladen dan nodig, dit kan de levensduur van de batterij verkorten.
Dacia Spring

Bespaar geld

Overstappen op elektrisch rijden bespaart geld op onderhoudskosten, omdat de motor eenvoudiger is dan een verbrandingsmotor. Daarnaast zijn er mogelijk ook kostenbesparingen op parkeerkosten in de stad en komen elektrische auto's vaak in aanmerking voor subsidie.

Bekijk onze subsidie pagina voor meer informatie over de subsidie voor elektrische auto's.

Rijd milieuvriendelijk

Rijd met een gerust hart met onze elektrische auto's, die nul uitstoot produceren tijdens het rijden. Door te kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, dragen wij bij aan een duurzame toekomst. Met onze elektrische auto's kun je kiezen voor 100% hernieuwbare energie door het installeren van een laadpunt¹ thuis, het gebruiken van openbare laadstations met hernieuwbare energie of door het opladen via zonnepanelen.

Dacia Spring

Geniet van meer rijcomfort

Geniet van een aangenamere rijervaring met een elektrische auto. Deze voertuigen bieden een geruisloze, geurvrije en trillingsarme rit. Bovendien levert de elektrische motor direct maximale kracht, waardoor je sneller en soepeler kunt accelereren dan met een verbrandingsmotor. Kortom, een elektrische auto is een ideale keuze voor een comfortabele en efficiënte rijervaring.

Dacia Spring - elektrisch rijden

Actieradius van 230 km WLTP², tot 305 km in stad

Dacia Spring - elektrisch rijden

Opladen in minder dan 5 uur met de DC-lader

Dacia Spring - elektrisch rijden

Geen wegenbelasting tot 2025

Dacia Spring - elektrisch rijden

Goedkoper in onderhoud en gebruik

Dacia Spring - elektrisch rijden

Geen uitstoot tijdens het rijden

¹ Thuis laden met een wallbox is mogelijk met een vermogen van 3,7 kW of 7,4 kW, afhankelijk van de energieaansluiting.
²  De WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure) is een Europees testprotocol dat de daadwerkelijke verbruikswaarden van voertuigen beter weergeeft. De actieradius varieert afhankelijk van factoren zoals gebruiksplaats, rijstijl, weersomstandigheden en belading van de auto.