Banden

Om de veiligheid, het comfort en de effici├źntie van jouw Dacia te bevorderen zijn goede banden cruciaal. Munsterhuis helpt je daarom bij het kiezen van de juiste banden voor elk model en elk seizoen.

Zomerbanden

Door het hete asfalt in de zomer warmen de banden op en worden ze zachter, waardoor ze grip verliezen. Zomerbanden hebben een profiel van 7 millimeter en zijn gemaakt van stevig en hard rubber. Zo behouden ze de grip en verbeteren ze de acceleratie bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Winterbanden

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, is het tijd voor de winterbanden. Deze banden bieden meer grip op gladde, natte of besneeuwde wegen en bieden zo een kortere remweg en betere wegligging. Winterbanden zijn te herkennen aan de letters M+S (modder en sneeuw) of aan het sneeuwvlokje. Versleten winterbanden moeten tijdig vervangen worden, want bij een profiel van minder dan 5 millimeter is de band vergelijkbaar met een zomerband.

All-Season banden

Naast zomerbanden en winterbanden kan je er ook voor kiezen om all-season banden te nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen deze banden elk seizoen gebruikt worden. Dit komt doordat All-season banden een profiel hebben dat en mix is tussen zomer- en winterbanden. Hiermee krijg je het beste van beide banden. Omdat het weer in Nederland erg wisselend is kunnen all-season banden goed van pas komen. Hiermee rijd je dan het hele jaar op dezelfde band.

Bij Munsterhuis zijn banden altijd scherp geprijsd en is er de mogelijkheid om de banden van jouw Dacia in onze opslag te bewaren.