Wat is de sleutel tot het succes van de Dacia Sandero?

Body

De Dacia Sandero is al jaren één van Europa’s bestverkochte auto’s. Na drie generaties blijft de populariteit van dit model stijgen. Wat is sleutel van dit succes? Vanzelfsprekend is de Dacia Sandero aantrekkelijk geprijsd. In het design wordt kwaliteit, robuustheid en moderniteit gecombineerd. Daarnaast is de auto voorzien van verschillende slimme oplossingen. In deze blog nemen we je mee in het succes van de Dacia Sandero.

Dacia Sandero - Best verkochte auto

Waar het allemaal begon

Na het succes van de Dacia Logan, wilde Dacia een nieuw icoon op de markt brengen. Dit leidde in 2008 tot de lancering van de Dacia Sandero. Een weerbare stadsauto voor iedereen. In 2009 zet Dacia haar eerste stappen op de outdoormarkt door de Dacia Sandero Stepway uit te brengen. Zowel de Sandero als de Stepway veroverden snel de harten van de bewuste klant. Ruimte, een praktisch design en goede veiligheidsvoorzieningen tegen een toegankelijke aanschafprijs.

Dacia Sandero Stepway

Vandaag de dag

In 2021 is de derde generatie van de Sandero uitgebracht. Deze uitvoering had een nog grotere aantrekkingskracht, dankzij het gedurfde en eigentijdse design en de slimme en innovatieve uitrustingen. Een echte upgrade zonder een forse toename in prijs. Ook de derde generatie van de Stepway maakte een grote indruk. In vergelijking tot de gemiddelde personenauto was deze uitvoering veel geschikter voor buitenactiviteiten. Sinds 2008 zijn er meer dan 2,6 miljoen Dacia Sandero-modellen verkocht.

De succesfactoren

Dat de Dacia Sandero succesvol is, kan niemand ontkennen. Maar welke eigenschappen hebben bijgedragen aan dit succes? 

De modulaire dakdragers

Deze verschenen voor het eerst op de derde generatie van de Dacia Sandero Stepway. De modulaire dakdragers zijn gemakkelijk aan te passen.Hierdoor hoef je geen extra set aan stangen aan te schaffen om een dakkoffer, fietsen of ski’s te vervoeren. 

Het multimediasysteem 

Het multimediasysteem van de Dacia Sandero kan eenvoudig worden gekoppeld aan een smartphone. Daarnaast bevat het dashboard een geïntegreerd docking station. Dankzij Apple CarPlay en Android Auto kun je ook onderweg genieten van je  favoriete apps. 

Het comfort

De Dacia Sandero is ruim genoeg om alle passagiers comfortabel te vervoeren. 

Aan te passen aan smaak

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Sandero helemaal naar eigen smaak te maken. Kies bijvoorbeeld voor een elektronische handrem of een dakraam.

Functioneel

Bij de Dacia Sandero is tot in de details nagedacht over functionaliteit. In de auto vind je bijvoorbeeld een haakje om een jas of een tas op te hangen. 

 

Niks missen?

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.