Waarom de Dacia Spring de nieuwe favoriete auto is

Body

In het voorjaar van 2021 presenteerde Dacia haar allereerste elektrische model, de Dacia Spring. In de tussentijd heeft dit model het hart van meer dan 108.000 klanten veroverd. Hier blijft het niet bij. De populariteit van de Spring blijft stijgen. In 2022 zijn er 48.900 exemplaren verkocht, een stijging van 75% ten opzichte van het voorgaande jaar. De Spring staat op een derde plaats in de Europese ranglijst van bestverkochte elektrische auto’s aan particulieren. In deze blog vertellen we je graag waarom.

DaciaSpring-Lichtgewicht

Lichtgewicht

Bij het ontwerp van de Spring heeft Dacia bewust gekozen voor een lichte auto. Dit is een opvallende keuze, omdat de meeste elektrische auto’s redelijk zwaar zijn. Het lichte gewicht onderscheidt de Spring dan ook van zijn concurrenten. De Spring is de enige elektrische auto in de Europese top 20 die minder dan 1.000 kilogram weegt. Dankzij de lichtgewicht batterij, van 188 kilogram, is er relatief weinig grondstof nodig om de Spring te produceren. Daarnaast zorgt het lichte gewicht van de auto ervoor dat de elektromotor minder energie nodig heeft om de auto aan te drijven.

Dacia-Spring-Extreme

De gloednieuwe elektromotor

Met de lancering van de Spring Extreme-uitvoering is de Spring voor het eerst leverbaar met een nieuwe ELECTRIC 65-motor (65 pk/48 kW). Deze nieuwe motorvariant is uitsluitend leverbaar in de Spring Extreme en is gekoppeld aan een unieke transmissie. De transmissie verhoogt het koppel aan de wielen, waardoor de motor sneller accelereert. Dit zorgt voor een verbeterde terugwinning van energie. De nieuwe Spring Extreme met ELECTRIC 65-motor heeft een gemiddelde WLTP-actieradius van maar liefst 220 kilometer.
 

DaciaSpring-stadsauto

Een elektrische auto voor dagelijks gebruik

Afgaande op de verkochte Spring-exemplaren lijkt de auto precies te worden gebruikt zoals Dacia het bedoeld heeft. Gemiddeld legt de Spring 31 kilometer per dag af. Dit betekent dat een volledig opgeladen batterij voldoende stroom biedt voor een hele week. Gemiddeld maakt de Spring 5,4 ritten per dag. Hoewel huishoudens de Spring vaak als tweede auto erbij kopen, wordt de Spring in 90% van de gevallen het belangrijkste vervoermiddel. Bestuurders van de Spring rijden gemiddeld 26 kilometer per uur. Hieruit blijkt dat de Spring een ideale stadsauto is. Voor 93% van de Spring-bezitters is dit hun eerste elektrische auto. Dacia maakt met de Spring elektrisch rijden toegankelijk en draagt daarmee onmiskenbaar bij aan elektrische mobiliteit.

Dacia-Spring-elektrischemotor

Vijf sterren Green NCAP en 2022 Green NCAP Best Car

Green NCAP heeft de Spring in de zomer van 2022 een maximale score van vijf sterren gegeven. De organisatie beoordeelt de energie-efficiëntie van auto’s en de impact die de auto’s hebben op de luchtkwaliteit en het klimaat. De Spring heeft een zeer lage impact op het milieu waardoor de auto hoog scoort op alle categorieën. Als kroon op het werk is de Spring begin 2023 uitgeroepen tot 2022 Green NCAP Best Car.

Blijf op de hoogte!

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
 • Merk/Model
       • Toon alle merken (26)
      • Prijs
      • Brandstof
      • Transmissie
      • Km-stand
      • Bouwjaar
      • Meer filters...
      • Verwijder filters

      3 voertuigen

      Let op: Geld lenen kost geld.
      • Dacia Spring

       Comfort Plus - Business - WLTP Combi 230km - - Demo - Automaat - Navigatie -

       2021
       4.654 km
       Elektrisch
       Automaat
       Hengelo
       Achteruitrijcamera
       € 19.950,-
       Financiering  € 303,- per maand
       Bekijk auto
      • Dacia Spring

       Expression - Nieuw - Elektrisch - Direct leverbaar -

       2023
       20 km
       Elektrisch
       Automaat
       Rijssen
       Achteruitrijcamera
       € 23.849,-
       Financiering  € 362,- per maand
       Bekijk auto
      • Dacia Spring

       Expression - Nieuw - Elektrisch - Direct leverbaar -

       2023
       20 km
       Elektrisch
       Automaat
       Hengelo
       Achteruitrijcamera
       € 24.050,-
       Financiering  € 365,- per maand
       Bekijk auto