Twee miljoen verkochte Duster exemplaren

Body

Van vorst tot aan de hitte in de woestijn, de Dacia Duster trotseert inmiddels als meer dan 10 jaar alle wegen. In 2010 maakte de Dacia Duster zijn introductie als opvolger van de Dacia Logan, inmiddels heeft de Duster met zijn stoere look en prestaties meer dan twee miljoen exemplaren verkocht in bijna zestig verschillende landen.

Dacia Duster: twee miljoen verkochte exemplaren

Succesverhaal

Het succesverhaal begon allemaal in 2010, de wereldwijde SUV-markt groeit maar de beschikbare modellen zijn te duur en steriel of te standaard en ruw. Aan de hand van dit probleem is de Dacia Duster tot leven gebracht. Toegankelijk, robuust en aantrekkelijk. Dat zijn de drie elementen waar Dacia op gefocust heeft bij het creëren van de Dacia Duster. Al snel blijkt het een groot succes en groeit de Duster uit tot een symbool binnen de gehele sector.

Dacia Duster landen

Duster klanten

Duster klanten zijn bijna overal te wereld te vinden. Deze Duster klanten hebben één ding gemeen: een levensstijl waar de essentie centraal staat. Dit was bij de productie ook het doel van de Dacia Duster. De Duster moet zich overal ter wereld thuis voelen en in alle weersomstandigheden kunnen presteren. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs. De Dacia Duster is kortom een robuuste, betrouwbare en veelzijdige auto met 4x4-aandrijving.

Dacia Duster 2

Tweede generatie

Nadat de eerste Duster-generatie al een bestseller bleek, wist de tweede generatie dit nog verder te overtreffen. Zeven jaar na de lancering van de eerste editie, was de briefing in 2017 voor de tweede generatie duidelijk: het Duster DNA behouden en voortbouwen om nog een betere versie aan te bieden. Dit werd door Dacia gerealiseerd door een gespierder design, hogere gordellijn, opgetrokken achterramen en een krachtig herkenbaar radiatorrooster.

interieur Dacia Duster 2

Dacia Duster 2

De Dacia Duster 2 is het enige Dacia-model met drie ventilatierooster in plaats van twee in het midden van het dashboard. Deze aanpassing werd toegepast omwille van de esthetiek en comfort, want de centrale ventilatieroosters voorzien de tweede zitrij van extra lucht. Door de unieke Dacia Duster te creëren hebben ze ervoor gezorgd dat ze niet alleen maar over nationale trots beschikken, maar ook over internationale trots. Na de lancering is de Duster inmiddels al bekroond met meer dan veertig prijzen. Met onder andere auto van het jaar in Roemenië, beste SUV in het Verenigd Koninkrijk, beste gezinsauto in Duitsland en België.