Ontdek ECO-G

Body

ECO-G modellen rijden veilig en voordelig op het schonere LPG. Een ECO-G model is al voordeliger vanaf 5.000 kilometer per jaar en zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. Munsterhuis Dacia vertelt je graag meer over de voordelen.

BI-FUEL wordt ECO-G

De naam Bi-Fuel heeft Dacia in 2023 omgedoopt tot ECO-G. Het blijft hetzelfde product, alleen dus onder een andere naam. ECO staat voor Ecologisch & Economisch en G staat voor LPG.

Goedkoper rijden

Dacia levert als enige fabrikant auto’s die af-fabriek op LPG kunnen rijden. Tot nu toe werden de motoren van deze modellen Bi-Fuel genoemd, omdat ze zowel op LPG als op benzine kunnen rijden. 

Wist je dat ECO-G modellen tot wel 10% minder CO₂ uitstoot hebben? Daarnaast is de actieradius van een ECO-G model ruim 1.200 km! 

Zo stoot je dus minder uit, rijd je verder én bespaar je op brandstofkosten vanwege de veel lagere literprijs voor ECO-G ten opzichte van benzine. Dit betekent dat je vanaf ca. 5.000 kilometer per jaar al voordeliger uit bent dan met een gewone benzinemotor! 

Met andere woorden: typisch Dacia. Betaalbaar en milieuvriendelijk.

Dacia Sandero Stepway

ECO-G: Hoe werkt het?

 • Starten = geld besparen

De auto start op benzine en schakelt dan automatisch over op ECO-G. Je gaat dan direct geld besparen. Want elke kilometer die je aflegt, scheelt weer in de portemonnee. 

 • Ruime actieradius

Ook de ruime actieradius van ECO-G modellen is voor veel mensen een goede reden om voor ECO-G te kiezen. Is je ECO-G-tank leeg? Dan koers je gewoon op je benzinetank naar een tankstation en vul je je ECO-G-tank weer vol. Even heel weinig afrekenen en go!

 • Snel leverbaar

Is er nog meer voordeel te behalen? Jazeker! Munsterhuis Dacia kan de ECO-G modellen snel leveren. Zo rijd jij dus nog sneller weg in jouw nieuwe Dacia.

Nog niet overtuigd?

 • Rijden op ECO-G is supervoordelig
 • Aanschafprijs lager dan standaard benzine-uitvoering
 • Omslagpunt goedkoper rijden ligt al bij 5.000 km per jaar
 • Zeer grote actieradius door een benzine én een ECO-G-tank
 • Lagere CO2-emissie
 • ECO-G tank zit op plek reservewiel, dus geen verlies bagageruimte
 • Garantie 3 jaar of 100.000 km 
 • ECO-G modellen worden snel geleverd door Munsterhuis Dacia

Veelgestelde vragen over Dacia ECO-G

Is het verbruik van ECO-G hoger?

Ja, het is waar dat dezelfde auto op ECO-G meer brandstof per kilometer gebruikt dan op benzine. Dit heeft te maken met de energie, ook wel calorische waarde genoemd, van ECO-G ten opzichte van benzine. In een liter ECO-G zit wat minder energie dan in een liter benzine.

Hoe zit het met de motorrijtuigenbelasting?

Let wel op het volgende: de hogere motorrijtuigenbelasting en het iets hogere brandstofverbruik. Gelukkig is ECO-G een veel goedkopere brandstof. Het verschil met benzine is ongeveer 1 euro per liter. Dat komt omdat er een lagere accijns over wordt geheven.

Is rijden op ECO-G goedkoper?

Aangezien de motor prestaties gelijk blijven moet je er simpelweg iets meer van instoppen. Dit is ongeveer 15 - 20%. Dat staat in schril contrast met het grote prijsverschil tussen ECO-G en benzine. Kortom: op ECO-G rijden is nog altijd veel goedkoper dan het rijden op benzine.

Kost ECO-G meer per kilometer?

Het rijden op ECO-G brengt kosten met zich mee die je snel terugverdient als je meer kilometers rijdt. Bijkomende kosten die je kunt verwachten zijn:

 • de motorrijtuigenbelasting (in sommige gevallen valt de auto door de ECO-G-installatie in een hogere gewichtsklasse) 
 • de verzekering en extra onderhoud (bijvoorbeeld een ECO-G-filter)
Waar kan ik ECO-G tanken?

Er zijn diverse sites die laten zien waar ECO-G beschikbaar is, waaronder autogas.nl.

Ook zijn er sites die routes aangeven waar je ECO-G kunt tanken. Bijvoorbeeld www.mylpg.eu, waar een route door Europa is aan te geven waarbij de ECO-G- tankstations getoond worden.

Hoe werkt ECO-G tanken?

De handeling wijkt iets af van het tanken van benzine en diesel. Maar na een eerste keer tanken heb je de nieuwe vaardigheden al aangeleerd. Let op: er zijn verschillende verloopnippels nodig wanneer je in Europa ECO-G wilt tanken. Vraag ons gerust over deze verloopnippels en het verschil in andere landen.

Hoe schakelt de auto over van benzine naar schonere ECO-G?

De auto start altijd op benzine en schakelt kort daarna automatisch en ongemerkt over op schonere ECO-G.