Distributieriem vervangen

Misschien heb je wel eens gehoord van de distributieriem en dat deze tijdig vervangen moet worden. Maar wat is dit nou eigenlijk en waarom moet deze vervangen worden?  De distributieriem bevindt zich in de motor en drijft via de krukas de nokkenas of nokkenassen aan die vervolgens weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. Dit is een belangrijk proces, want deze kleppen moeten precies op tijd openen om ervoor te zorgen dat de motor goed functioneert.

Maak een werkplaatsafspraakNeem contact met ons op

Waarom de distributieriem laten vervangen?

Het breken van de distributieriem zorgt vaak voor ernstige motorschade. Dit kan voorkomen worden door de distributieriem op tijd te laten vervangen. Het slijten van de distributieriem komt niet alleen door het aantal gereden kilometers, maar ook door ouderdom.

Reparatie

Het vervangen van de distributieriem is een nauwkeurige klus. Om die reden heb je een specialist nodig. De monteurs van Munsterhuis hebben speciaal gereedschap om de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften af te stellen.

Weet je niet hoe het met de staat en de onderhoudsinterval van de distributieriem van jouw auto zit? Bij Munsterhuis kunnen wij jou adviseren en hebben we de vaardigheden de distributieriem correct te monteren. Hiervoor hebben wij ook een All-in prijs.

De All-in prijs dekt:

  • De distributieriem
  • De spanrol(len)
  • De looprol(len)