De Nieuwe Dacia Duster: Een Frisse Wind in het SUV-segment

Body

Munsterhuis Dacia onthult de gloednieuwe Dacia Duster 2024, die als derde generatie een nieuw tijdperk inluidt voor dit icoon. De Dacia Duster 2024 heeft zich ontwikkeld tot de maatstaf binnen zijn segment en voldoet aan alle kernwaarden van het merk: robuustheid, geschikt voor outdoor avonturen, essentie, slimme technologie en brandstofzuinigheid. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 2010, onderging de Dacia Duster zijn eerste volledige vernieuwing in 2017. Sindsdien heeft hij zijn positie versterkt en herschreef de regels van het SUV-segment.

Nieuwe-Dacia-Duster

De Nieuwe Dacia Duster

De nieuwe Dacia Duster staat op het CMF-B-platform, wat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van Dacia's productlijn, zowel nu als in de toekomst. Dit platform biedt namelijk flexibiliteit en efficiëntie, waardoor de Duster verbeterde prestaties en een verhoogd rijcomfort levert. Ook is er dankzij het platform meer ruimte voor inzittenden en bagage, ondanks dat de nieuwe Duster slechts een fractie breder is geworden en het platform met 4,34 meter gelijk is gebleven in lengte.

De-Nieuwe-Dacia-Duster

De Nieuwe Dacia Duster

De nieuwe Dacia Duster belooft een nog betere rijervaring dankzij een reeks innovaties. Van het verminderen van carrosseriebewegingen tot het herontwerpen van demperinstellingen, elke aanpassing is gericht op het verhogen van stabiliteit en responsiviteit. Bovendien is de geluidsisolatie verbeterd. De grote vermindering van geluidsniveaus in de nieuwe Duster zorgt voor een aangenamere rijervaring.

De-Nieuwe-Dacia-Duster

De Nieuwe Dacia Duster

Het CMF-B-platform van de nieuwe Dacia Duster is niet alleen geschikt voor een betere rijervaring, maar ook voor toepassing van (mild) hybride-aandrijving. 

Kortom, de nieuwe Dacia Duster vertegenwoordigt een evolutie binnen het SUV-segment. Met verbeterde prestaties, innovatieve functies en een eigentijds ontwerp is de Duster klaar om elke rit te transformeren tot een avontuur.

Blijf op de hoogte van de Nieuwe Duster